Przejdź do treści

Scena Cegielnia

Restauracja

Zgadzamy się z opinią wielu kucharzy, że podstawą dobrej potrawy jest jakość produktów , a bardzo prosty lecz przyjazny wystrój restauracji może być tłem nie tylko spożywania posiłku ale i spotkań oraz rozmów przy winie.

Sprawdź aktualne menu

O restauracji

Adam Przybysz przez wiele lat pracował w restauracji Chianti na ulicy Foksal w Warszawie i jest laureatem wielu krajowych i międzynarodowych konkursów kulinarnych.

Przystawki

Tu rządzi carpaccio i tatar. Polędwica wołowa krojona na cieniutkie plasterki , skropiona sokiem z cytryny z pokruszonym parmezanem a na życzenie pokryte czarną truflą to prawdziwa uczta dla podniebienia. Poza tym tatar z łososia, z polędwicy wolowej lub bruschetta mogą być wspaniałym początkiem obiadu lub kolacji.

PIZZA

Pizza to nasz prawdziwy hit! To chrupiące, cienkie ciasto typowo rzymskie, które przyciąga do nas smakoszy nawet ze stolicy! Na co dzień w naszym menu kilka rodzajów pizzy, a co jakiś czas wprowadzamy dodatkowe sezonowe pozycje.

MAKARONY

Włoskiej kuchni nie ma bez makaronu. Nasze pasty są codziennie produkowane na miejscu z najlepszych gatunków mąki. Dodatkowo można u nas zjeść makaron w kolorze zielonym z dodatkiem szpinaku czy czarny z atramentem kałamarnicy. Dodatkami mogą być krewetki, kurczak, mięso czy jajko jak w klasycznej carbonarze. Proponujemy też dodatki sezonowe jak: kurki, rydze, szparagi, dynie czy czarna trufla.

Kontakt

Potrzebujesz oferty?
Organizujesz wydarzenie?
Chcesz zarezerwować stolik?

ZADZWOŃ LUB NAPISZ